Restu

Restu är samlingsnamnet för destillat som tillverkas av resterna, dvs pressrester och jästfällningar, från vinproduktionen.

Det som är vanligast är druvrester. Många har lärt sig begreppet grappa, som innebär att produkten kommer från Italien. Man kan tillverka grappa, eller vad nu man vill kalla det, från i princip vilka pressrester som helst.

År 2002 tillverkade vi vår första Restu, som då var en olagrad druvprodukt. Relativt snart började vi tillverka en ekfatslagrad version som fick namnet Restu Exklusiv, som numera är slutsåld.

Från maj 2019 lanseras Näsudden 10 year, dvs en Restu som lagrats över tio år. Denna har mognat till sig i tre olika fat och storlekar.

Men redan från början tillverkade vi en del äppelcider och äppelvin och från den produktionen gjorde vi flera Restu-produkter.

All Restu är tillverkad i mycket små volymer. Ett hantverk som ställer krav på producenten.

Ibland finns det i lager några fåtal flaskor från unika, men små produktioner. Dessa finns i vårt specialsortiment, som är tillgängligt för restauranger eller privatimport.

 

 

Naturliga produkter från Gute Vingård AB